en | fi
tausta
Hamina Tattoo / Ajankohtaista

Hamina Tattoo -viinit tulivat myyntiin

Viinit ovat saatavissa kaikissa tuotteet valikoimiinsa tilanneissa Alkon myymälöissä. Myymäläkohtaisen valikoiman voi helposti tarkistaa verkkosivujen kautta ja verkkokaupan kautta tuotteita voi itsekin tilata ympäri Suomen. Festivaalin aikana tuotteet ovat saatavissa ainakin Tattoo-klubilla ja Bastionin linnoitusravintolassa.
Hamina Tattoon punaviini on etelä-afrikkalaisen tuottajan Darling Cellarsin sekoitus klassisia rypälelajikkeita: Cabernet Sauvignon ja Merlot. Maku on keskitäyteläinen ja siinä on hieman savua ja häivähdys kypsää marjaa. Tuoksussa on hedelmää, mustaherukkaa ja luumua sekä hieman mausteisuutta.
Valkoviini on saman tuottajan Chenin Blanc ja Sauvignon Blanc -sekoitus, jonka tuoksu tuo mukanaan aavistuksen trooppista hedelmää ja leikattua ruohoa. Maultaan viini on kuiva, ryhdikäs ja hapokas sekä puhtaan hedelmäinen.
Darling Cellars tuottaa viinejä Darlingin alueella Etelä-Afrikan länsirannikolla. Viileähkö länsirannikon ilmasto muodostaa alueelle erilaisia mesoilmastoja, jotka vaihtelevan maaperän kanssa tuottavat uniikkeja viinejä. Pääosa köynnöksistä kasvaa ilman tuentaa ja maaperien suotuisan rakenteen vuoksi keinokastelua ei käytetä. Darling Cellarsin viinivalmistustekniikka on modernia pullotuslinjoja, puristimia ja tynnyrikypsytyskellareita myöten.
Haminan Tattoota juhlistava kuohuviini tulee myyntiin marraskuussa. Ranskalainen Henri Leblanc Brut on kuiva, raikas, hedelmäinen ja miellyttävän tasapainoinen, Airen-rypäleestä valmistettu kuohuviini. Kaikkien tuotteiden hinta tulee olemaan 9,99 euroa.

Tattoon alkuun

Tattoon alkuun