en | fi
tausta
Hamina Tattoo / Tapahtumainfo / Tapahtumapaikat

Tapahtumapaikat

 

Hamina Bastioni

Raatihuoneenkatu 12

Haminan linnoitusta on korjattu 1950-luvun lopusta lähtien. Vuonna 1998 saatiin valmiiksi linnoituksen pohjoissivun keskusbastioni, jota on kaupungin toimesta kehitetty tapahtuma-areenaksi. Alue on katettu arkkitehti Roy Mänttärin suunnittelemalla telttakatoksella, joka muodostaa arkkitehtuuriltaan ja mittasuhteiltaan rohkeasti muotoillun vastaparin 58 kasematin rivistölle. Kasematit on varustettu nykyajan tekniikalla ja osa on sisustettu ravintolatiloiksi.

Hamina Bastionin tapahtuma-areena antaa marssishow-esityksille arvoisensa puitteet ja tarjoaa yleisölle mielenpainuvia elämyksiä lähes 300 vuotiaan linnoituksen vallien suojassa. Hamina Bastioni on katettu Euroopan suurimmalla kesäajan telttakatoksella ja siellä on tapahtuman aikana nousevat katsomot yli 3000 katsojalle.www.haminabastioni.fi


Kesäpuisto

Fredrikinkatu 9

 

Kaupungin sydämessä sijaitseva kaunis puistoalue, joka on perustettu 1850-luvulla Lappeenrannan bastioniin. Kesäpuistossa järjestetään Tattoo-viikolla päivittäin ilmaiskonsertteja Puistotalon edustalla. Puistotalo on aiemmin toiminut hotellirakennuksena ja Ruotsalaisen Seuraklubin tiloina. Nykyisin tiloissa toimii Haminan musiikkiopisto.

 

Raatihuoneentori

Raatihuoneentori

Haminan vanhan ympyräkeskustan kahdeksan sädekatua alkavat Raatihuoneentorilta. Raatihuoneentorilla, ympyräkeskustan keskipisteessä sijaitsee Raatihuone, joka toimii nykyään kaupungin keskushallinnon toimitilana. Aiemmin rakennuksessa on toiminut mm. pankki ja poliisilaitos.

 

RUK:n kenttä

Kadettikoulunkatu 6

Puolustusvoimien tapahtumakenttä järjestetään Reserviupseerikoulun päärakennuksen edustalla olevalla kentällä. Reserviupseerikoulu on toiminut Haminassa 1920-luvulta lähtien.
 

Tattoo-katu

Fredrikinkatu

Tattoo-katu on kaikkien festivaalivieraiden sekä haminalaisten yhteinen olohuone kaupungin keskipisteessä, Raatihuoneen torilla, sekä Fredrikinkadulla. Se on aurinkoinen kävelykatu täynnä musiikkia, tanssia, kahvilaherkkuja, ravintoloita ja myyntikojuja. Tattoo-kadun myyntikojut ovat auki aamusta iltaan koko festivaalin ajan. 

 

Kauppatori

Satamakatu 12

Haminan kauppatori on vilkas kauppapaikka keskellä kaupunkia. Kauppatori on aiemmin toiminut pesäpallokenttänä ja sen muoto on nähtävissä edelleen. Voit siis ostaa leipää ykköspesältä, kukkia kakkoselta ja kalaa kolmoselta.

Tattoo-viikolla Kauppatorille nousee Tattoo-klubiteltta, joka tarjoaa päivittäin ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisille. Iltaohjelmistossa on musiikkia aina iskelmästä jazziin.

 

Tanelinkulma

Raatihuoneentori 8

Uutuus Hamina Tattoossa on pieni  Jazz Palatsi Haminan kauneimmassa olohuoneessa, Raatihuoneentorin Tanelin kulmassa eli Aladinin talvipalatsissa. Kattomaalausten ja kaakeliuunien keskellä suomalainen huippu jazz esittäytyy nautittavina annoksina festivaalivieraille.

 

Linnoituksen Wanhat Pihat

Ihastu Haminan linnoitusalueen vanhoihin yksityispihoihin, jotka avaavat porttinsa yleisölle Hamina Tattoon aikana. Voit kiertää 13 ihastuttavaa pihapiiriä ainutlaatuisessa ympyräkaupungissa kokien elävää kulttuurihistoriaa sekä nauttia pihakonserteista, Pop Up –kahviloista, taidenäyttelyistä ja kirpputoreista. Pihoilla saattaa nähdä myös historiallisiin rooliasuihin pukeutuneita Haminan Hywiä asukkaita.