Hamina on viehättävä, noin 20 000 asukkaan maailmanluokan pikkukaupunki Kaakkois-Suomessa, Suomenlahden rannalla.

Autolla

Matkaa Helsinkiin on 150 kilometriä, Kotkaan 25km ja Venäjän rajalle noin 40 kilometriä.  E18-moottoritietä henkilöautolla Haminaan ajaa pääkaupunkiseudulta noin puolitoista tuntia. Saimaan rannoilta esimerkiksi Lappeenrannasta ajaa henkilöautolla Haminaan noin tunnissa. Haminassa on ilmainen pysäköinti, muista vain laittaa parkkikiekko.

Haminasta voit vuokrata auton esimerkiksi Avis-autovuokraamon pisteestä St1- asemalta.

Julkinen liikenne

Haminan linja-autoasema on kirjaston vieressä, vastapäätä K-market Kanuunaa. Linja-autolla Haminaan pääsee usealla vuorolla suoraan Helsingistä tai vaihtaen Kotkassa. OnniBus-vuoroja Haminaan ajaa myös  Vuorelan Liikenne Oy.  Osta lippusi Matkahuollon tai edullisesti OnniBus.com verkkokaupasta.

Junalla Haminaan voi tulla Kouvolan (50km) tai Kotkan (25km) rautatieasemien kautta. Kouvolan ja Kotkan välillä pääsee matkustamaan lähilipun hinnalla.  Varaa lippusi VR: verkkokaupasta.

Kotkan seudun paikallisliikenne on nimeltänsä Jonne & Minne. Voit ostaa kuljettajalta kertalipun käteisellä tai maksaa matkalipun Waltti-sovelluksen avulla. Haminan ja Kotkan välillä kulkee bussi noin kaksi kertaa tunnissa, osa vuoroista menee nopeasti moottoritietä pitkin, hitaampi vuoro kestää noin 45min. Katso lisää Haminan seudun aikatauluista.

Lentäen tultaessa lähimmät lentokentät ovat Lappeenranta Airport, (97km) ja Helsinki- Vantaa (145km).

Veneellä

Haminan vierasvenesatama sijaitsee Tervasaarella. Lue lisää Rampsinkarin vierasvenesatamasta ja sen palveluista. Haminan saaristoon pääset esimerkiksi Bout-venetaksipalvelun avulla. Risteilyitä Haminan saaristoon lähtee Kotkan Sapokan satamasta, Meriset- yhtiön vuorolaivoilla.

Taksi

Haminan alueella toimivia takseja ovat esimerkiksi:

  • Kymenlaakson taksi 0100 87 227
  • Taksipalvelu Kotiranta & Lepistö Oy  040-938 1100
  • Taksiparoni 05 460 5000
  • Liinamaa taksipalvelut 05 344 7300
  • Liinamaa tilausajot ja retket 0400 633 633

Pyörällä

Haminan seutu on loistavaa pyöräretkikohde niin kaupunkipyöräilyyn kuin useamman päivän pyöräretkille. Haminan keskustasta, Kauppatorin laidalta löytyy pyöränhuoltopiste, pyörätelineitä sekä julkinen wc. Katso lisää pyöräilystä Haminassa ja pyöräreittisuosituksia. 

 

Karttoja

Tutustu ja lataa Haminaan ja seutuun eri karttojen avulla. Lataa kartta alla olevista linkeistä tai hae omasi Haminan matkailuinfosta, SpaHotel Haminasta.

Hamina keskustakartta

Kotka_Hamina_Loviisa_Seutukartta 

Pin It on Pinterest

Share This