Haminan luontokohteet kutsuvat ympäri vuoden

Haminassa luontoelämykset ovat lähellä ja Hamina tarjoaakin oivalliset puitteet metsässä viihtyville ja veden äärellä olemisesta nauttiville luonnossaliikkujille kaikkina vuodenaikoina.

Haminassa patikkaretkelle pääsee helposti – luontopolkuja on sekä kaupungin keskustassa ja maaseudulla, että merenrantamaisemissa ja saaristossa.

Hamina on hieno paikka kohdata muuttolinnut. Ota kiikarit mukaan ja kiipeä lintutorniin bongaamaan lintuja! Kaupungin lähettyviltä, Kirkkojärven luontopolun varrelta, löytyy mm. Kirkkojärven lintutorni.

Kaupunkiluontopolut

Linnoituspolku on merkitty luontopolku, joka kulkee kaduilla ja linnoituksen valleilla aivan Haminan keskustassa.

Kirkkojärven luontopolku on Haminan keskustan läheisyydessä kulkeva 6km helppokulkuinen reitti, jonka varrella on opastauluja kertomassa alueen luonnosta. Luontopolun varrelta löytyy Kirkkojärven lintutorni. 

Tarmola-Teirikallion kävelypolut johtavat Tallinmäenkadulta kolmea vaihtoehtoista kävelyreittiä pitkin Teirikallion laavulle.

Luontopolkuja keskustan ulkopuolella

Kauniita ja vaihtelevia maastoja tarjoava retkeilyreitistö Portimon polut risteilee Haminan pohjoispuolta. Reitin varrella on useita laavuja ja uintipaikkoja. Kiipeä ihmeessä retkelläsi Siliävuoren näkötorniin ihailemaan koko seutukunnan upeita maisemanäkymiä! 

Horessootin luontopolku Haminan Myllykylässä kiertelee kangasmetsissä ja seurailee alkuperäistä reittiä Vehkajoen ja -järven rantamaisemissa. Matkalla voit nähdä komeita rapautuneita siirtolohkareita.

Muita luontopolkuja ovat mm. Taskalinmäen luontopolku, Heinälammen luontopolku ja Riisiön luontopolku. 

Hiihtäen ja pyöräillen luontoon

Haminan metsä- ja polkureittien ääreen pääsee myös maastopyörällä. Hamina tarjoaa maastopyöräilijöille lukemattomia ratoja ja reittejä Ruissalon XCO-radasta endurohenkisiin alamäkipolkuihin, Portimon polkujen teknisiin kivikkopätkiin ja siroihin neulaspolkuihin. 

Tutustu pyöräilyreittiehdotuksiin myös OutdoorActivessa:


Talvisin ulkoilmaihmisiä kutsuvat hiihtoladut ja leppoisa Uuperinrinteiden laskettelurinne.

Uimarannat

Kesän koittaessa Haminan puhtaat uimapaikat, niin meren rannalla keskustan tuntumassa kuin kirkasvetisten sisäjärvien äärellä, houkuttelevat virkistäytymään. Monipuolisia uintimahdollisuuksia tosin löydät Haminasta läpi vuoden. 

Saaristo

Ainutlaatuinen Itämeren Itäinen Suomenlahti kutsuu merelle ihastelemaan saaria ja luotoja. Haminasta pääset meriteitse tutustumaan ulkosaaristoon ja Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon kuuluviin saariin. Haminan alueen saaret tarjoavat väljyyttä, luonnon rauhaa ja kauneutta silmänkantamattomiin.

Ulko-Tammiossa, Itäisen-Suomen kansallispuiston pääsaaressa, voit kävellä kallioisen tunnelin läpi kulkevaa luontopolkua pitkin. Monet muutkin saarista, muun muassa päiväretkikohteeksi soveltuvat Majasaari-Nuokkojen saaret, tarjoavat hienot puitteet retkeilyyn ja kalastukseen kaikkina vuodenaikoina.

Haminan saaristo osuu arktisten vesilintujen kevätmuuton, arktikan, reitille: toukokuussa voit ihmetellä muuttolintujen matkaamista satapäisinä parvina pesimään arktisille alueille.

 

Koe Haminassa upeita luontoelämyksiä!

 

Muistathan noudattaa retkietikettiä liikkuessasi luonnossa. 

Haminan kaupungin sivuilta löydät tietoa mm. luontopoluista, lintutorneista ja uimapaikoista.

Pin It on Pinterest

Share This