Tervetuloa pyöräilemään Haminaan!

Haminasta ja Haminan seudulta löytyy pyöräilykohteita koko perheelle ja eri pyöräilijäryhmälle soveltuvia reittejä, niin leppoisaan kaupunkipyöräilyyn, vauhdikkaaseen maastopyöräilyyn kuin maatiepyöräilyyn. Haminan maaseudun hiekka- ja sorateillä viihtyy myös gravel- pyöräilijä useamman päivän.

Tähän olemme koonneet muutamia pyöräilykohteita ja vinkkejä omatoimiseen pyöräilyyn Haminan seudulla.

Pyöräviikko 5-14.5.2023 

Pyöräilyviikon tavoitteena on lisätä pyöräilyä kaikilla matkoilla, kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan, lisätä ihmisten tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä sekä vahvistaa pyöräilyn asemaa liikennesuunnittelutyössä. Pyöräilyviikkoa poljetaan tänä vuonna pääteemalla ’’Pyöräpysäköinti – oikea ratkaisu oikeaan paikkaan’’. Pääteemalla kiinnitetään huomio pyöräpysäköintiin, sen laatuun, määrään, sijoitteluun ja käytettävyyteen.

 

Haminassa vietetään valtakunnallista pyöräviikkoa  toukokuussa eri tavoin! Lue lisää!

Vuokraa pyörä

Haminasta on käytössä Kaakau-vuokrakaupunkipyörät, jolla pääset kätevästi pyöräilemään keskustan lähettyville, esimerkiksi Tervasaareen. Vuokraus maksaa 1€/ 15min.  Pidemmälle pyöräretkelle voit vuokrata kaupunkipyörän päiväksi esimerkiksi SpaHotel Haminasta. Sportiasta/ Illis Sport -liikkeestä kaupungin keskustasta voit vuokrata esimerkiksi Fat Bike -pyörän. Pitkäthiekat-virkistyslaueelta, Hamina Camping Pitkäthiekat- leirintäalueelta voi vuokrata kaupunki- ja hiekkatiellä ajoon soveltuvan pyörän.

Hamina-Kotka pyöräilykartta ja reittiehdotukset

Hamina-Kotkan pyöräilykartan voit noutaa Haminan kaupungin asiakaspalvelupisteestä tai matkailuinfosta SpaHotel Haminasta. Voit ladata kartan myös suoraan tästä: pyöräilyreitit_HAMINA.

Pyöräreitit Stravassa ja OutdoorActivessa

Moni haminalainen aktiivipyöräilijä käyttää Strava-sovellusta merkitsemään omia reittejä, joten kannattaa vilkaista sieltä paikallisten pyöräilyreittejä. Lisäksi OutdoorActive – luontomatkailusivulta löydät reittiehdotuksia pyöräilyyn Haminan seudulla, kuten Hamina haltuun -reitti, omatoiminen mökkimatkapaketti Hamina-Kotkan seudulla ja Pyöräillen ja majoittuen Metson tilalla.

Tutustu OutdoorActiven Hamina haltuun -reittiin:

Tutustu OutdoorActiven Omatoiminen mökkimatkapaketti Kotkan – Haminan seudulle -reittiin:

Tutustu OutdoorActiven Pyöräillen ja majoittuen Metson tilalla -reittiin:

Katso myös reittiehdotusvideot Haminan seudun pyöräilymahdollisuuksista!

Pyörähuolto & varusteet

Kauppatorin laidalla on ilmainen pyöränhuoltopiste, jossa saat laitettua ilmaa renkaisiin.  Pyörähuoltoa on saatavilla esimerkiksi Team Sportia Haminasta/Illi Sport, Puistokatu 6, eli aivan kauppatorin laidalla.

Kaupunkipyöräily

Ota Hamina leppoisasti haltuun pyöräillen! Kaupungissa on käytössä Kaakau-kaupunkipyörät, joita voit näppärästi vuokrata useasta vuokrauspisteestä Haminan keskustasta mobiilisovelluksen kautta. Kaupunkipyörällä soveltuva reitti on esimerkiksi Hamina haltuun on 16km pitkä, koko perheelle soveltuva, kestopäällysteinen reitti kaupungin keskustasta, Pitkäthiekat virkistysalueelle ja takaisin Kirkkojärven kautta.

Maastopyöräily

Hamina tarjoaa maastopyöräilijöille lukemattomia ratoja ja reittejä Ruissalon XCO-radasta  endurohenkisiin alamäkipolkuihin, Portimon Polkujen teknisiin kivikkopätkiin ja siroihin neulaspolkuihin. Tasaisemmasta ajosta nauttiville löytyy vaihtoehtoja hiekkatieosuuksien ja kaupunkipyöräilyn väliltä.

Ruissalon XCO-rata

Maantiepyöräily- ja gravel-reittejä

Haminan seudulta löytyy tasaista, osittain mutkikasta maantieajoon soveltuvaa reitistöä läpi Haminan maaseudun. Maaseudulta löytyy myös kivoja hiekka-ja tieosuuksia gravel-pyöräilijöille.

Tervetuloa pyöräilijä!

Bikeland-reittikartan avulla suunnistat helposti vaikka Kahvila Raatihuoneelle, maalaisromanttiseen kahvilaan Haminan keskustassa haukkaamaan herkullista suolaista tai makeaa. Jätä pyöräsi parkkiin ja pyörähdä samalla reissulla ihailemassa Haminan hurmaavaa ympyräkeskustaa historiallisine rakennuksineen ja kirkkoineen. Haminan läheisyydessä, Reitkallissa, on Villa Jaakkola ja vain 12 km päästä, Metsäkylästä, löydät Metson Tilan. Molemissa voit majoittua ja nauttia maaseudun rauhasta.

Kahvila Raatihuoneelta , Villa Jaakkolasta ja Metson Tilalta löydät pyöräystävällisiä palveluita kuten turvallisen pyörän säilytyksen, pumpun ja perustyökalut, latauspisteen sekä tietoa alueen reiteistä, palveluista ja pyöräpalveluista.

Alla olevan Welcome Cyclist -merkin avulla tunnistat Tervetuloa pyöräilijä -tunnuksen saaneet yritykset.

Welcome Cyclist logo

Mukavia pyöräilyhetkiä Haminassa!

Muistathan merkitä kuvia jakaessani #visithamina #hamina

 

Pin It on Pinterest

Share This