Meri ja saaristo ovat aina olleet osa Haminaa ja haminalaista elämää!

Ainutlaatuinen Itämeren Itäinen Suomenlahti kutsuu merelle ihastelemaan saaria ja luotoja. Haminan alueen saaret tarjoavat väljyyttä, luonnon rauhaa ja kauneutta silmänkantamattomiin, idyllisiä venesatamia unohtamatta.  Haminasta pääset meriteitse tutustumaan ulkosaaristoon ja Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon kuuluviin saariin. Tiesitkö, että Kansallispuistoon kuuluu kymmeniä vain pieniä, alle yhden neliökilometrin kokoisia saaria ja luotoja

Monet saarista, muun muassa Majasaari-Nuokkojen saaret, tarjoavat hienot puitteet retkeilyyn ja kalastukseen kaikkina vuodenaikoina. Haminan saaristo osuu arktisten vesilintujen kevätmuuton, arktikan, reitille: toukokuussa voit ihmetellä muuttolintujen matkaamista satapäisinä parvina pesimään arktisille alueille.

 

Lähde risteilylle saaristoon  

Haminan saaristoon pääset helposti päiväristeilyllä. Risteilyt lähtevät Kotkan Sapokan satamasta ja varaukset ja aikataulut löydät Meriset.fi. Kotkasta pääset risteilylle sekä Ulko-Tammioon, että Tammioon

Ulko-Tammiossa, Itäisen-Suomen kansallispuiston pääsaaressa, voit kävellä luontopolkua pitkin, joka johdattelee myös läpi kallioisen tunnelin. Voit kiivetä lintutorniin ja ihailla upeita merimaisemia. Saaressa on mahdollista yöpyä esimerkiksi teltassa, mutta huomioithan ettei saarella ole palveluita tai asutusta ja laivayhteys saareen ei kulje päivittäin.  Ulko- Tammiossa kannattaa nauttia maisemista myös ilman kännykkää! 

Oranssireppuinen patikoija pitkospuilla.
Ulko-Tammion luontopolku vie läpi tunnelin

 

Tammion saari on entinen kalastajakylä ajalta, jolloin elämää rytmitti kalojen kutuajat. Merestä kalastettiin etenkin hailia eli silakka, siikaa ja säynettä.  Nykyään saarta asuttavat saarten sukujen jälkeläiset, jotka elävät siellä etenkin kesäaikaan.  

 

Ulko- Tammion vanha kalastajakylä

 

Varaa oma venekyyti 

Haminasta, Tervasaaresta voit varata venekyydin omalle seurueellesi kätevästi Bout-venetaksipalvelun kautta. Lisäksi venetaksi TakSea ky kuljettaa sinut toiveittesi mukaan saaristoon. Päiväretkelle soveltuvia kohteita on esimerkiksi Ulko-Nuokon saaret. Tai lähde päiväksi viikinkisaarelle Rakinkotkaan

Risteily saaristossa soveltuu koko perheelle

 

Suppaile ja melo Haminassa

Tutki Haminan lähilahtia ja suistoja esimerkiksi meloen. Haminan Latu ry vuokraa kanootteja Yrjösenpohjan satamassa, Tervasaaren lähellä. Voit osallistua myös viikkomelontalähdöille ja melontakursseille! Sup-lautoja voit vuokrata esimerkiksi Hamina Camping Pitkiltähiekoilta, noin 6km päässä Haminan keskustasta.    

  

Haminan vierasvenesatama & Tervasaari

Tervasaari ja Veneasema Rampsi aivan Haminan kupeessa toivottavat vierasveneilijät lämpimästi tervetulleeksi ja tarjoavat veneilijöille kattavat palvelut.

Rampsi Kitchen & Lounge Tervasaaressa

 

Tervasaari ei ole ainoastaan venesatama vaan monipuolinen vapaa-ajan kohde, Haminalaisten ja matkailijoiden yhteinen olohuone. Tervasaaresta löytyy hiekkaranta, padel-kenttä, kahviloita ja ravintoloita sekä piknic-paikkoja. Tervasaaren kärjestä löytyy myös Pelle Miljoonan patsas! 

Tervasaaresta on lyhyt kävelymatka uuteen, merenrannalla sijaitsevaan kauniiseen kaupungin virkistyspuistoon, Oolanninpuistoon, josta löytyy myös lasten leikkikenttä sekä liikuntavälineitä. Puistossa on piknic-paikkoja merenrantamaisemin.  Voit kävellä merenrantaa pitkin ihailemaan maailman suurinta Suomen lippua, tiedätkö kuinka korkea lipputanko on?  

Pin It on Pinterest

Share This