Haminassa on monipuoliset sauna- ja uintimahdollisuudet läpi vuoden.

Kesäpäivää on ihana viettää kaupungin uimarannoilla niin meren äärellä kuin kirkasvetisillä sisäjärvillä. Lisäksi useat Haminan alueen yrittäjät tarjoavat monipuolisia saunomis- ja uintipaikkoja läpi vuoden. Alla olemme koonneet Haminan alueen saunoja sekä uintipaikkoja. Rentouttavia hetkiä!

 

Saunomaan Haminan keskustassa

Linnoituksen uimahalli & spa

Kaupungin keskustassa, Kauppatorin kulmalla sijaitseva Linnoituksen uimahalli & spa tarjoaa koko perheelle, niin pienille vesipedoille kuin rentoutumiseen aikuiseen makuun ulko- ja sisäaltaita.

Ulkoporealtaassa ja saunasta voit ihailla Lipputornia ja sen ympärillä liehuvia Pohjoismaiden ja Baltian maiden lippuja!

Syksyllä 2021 avautui ulko-allasalue jossa on:

 • 5 x 12,5m ulkoallas, lämpötila kesäaikaan +24 – 27 °C ja  talviaikaan 10 – 20 °C
 • poreallas  35°C
 • yhteissähkösauna ja wc

Sisä-allasalue:

 • Kuntouintiallas 13 x 25 m, lämpötila 28oC, syvyys 1,3m-2,0m
 • Opetusallas 5,5 x 11 m, lämpötila 28oC, syvyys 0,6m-0,9m
 • Monitoimiallas, lämpötila 31oC, syv. 1,2m -1,35m, allasnostin
 • Poreallas, lämpötila 31oC, Ø 4m
 • Kylmäallas, lämpötila 8oC
 • Kaksi niskahierontasuihkua ja vesihieronta-asemat
 • Naisten ja miesten pesutiloissa on kummassakin kaksi sähkösaunaa

Lisätiedot: Linnoituksen uimahalli

Yläviistosta kuvattu näkymä Haminan kaupungista. Keskellä pääosassa Linnoituksen uimahalli -rakennus ja kaupungintalo.
Linnoituksen uimahalli & spa Haminan keskustassa

Tilaussaunat

Haminan keskustasta löytyy useita vaihtoehtoja tilaussaunoihin.

Ravintola Kerho – sauno vuonna 1863 valmistuneessa rakennuksessa 

Ravintola Kerhon rakennus kätkee sisällensä historiaa sen rakennusvuodesta 1863 alkaen. Rakennus on toiminut niin kadettikoulun johtajan asuntona kuin upseerikerhona ja nyt  saunomaan pääsee vaikka isomallakin porukalla tunnelmalliseen saunaan Kerhon alakertaan. 

 • Sähkösauna, löylyhuone n.10 henkilölle
 • Anniskeluoikeudet ja juomakaappi ja oleskelutila 

Lisätietoja: Lounashuone Kerho 

 

Wanha Veteraani- sauno kuin rauhanturvaaja! 

Elämyssauna Wanha Veteraani sijaitsee rauhanturvaajien kenttämajoitusta muistuttavassa konttirakennuksessa Kadettikoulukadulla,  Wanha Veteraani -perinnekeskuksessa Haminan keskustassa. Saunan jälkeen voit vilvoitella ulkoterassilla ja viereisestä messistä saa kätevästi saunajuomat ja ruuat.

Lisätietoja: Wanha Veteraani 

ABC Kippari

ABC Kipparin 2krs. sijaitsee kokoustila pyöreän pöydän kera sekä sähkösauna pesutiloineen. Kokoustilaan ja saunaan mahtuu max. 15 henkilöä. Kokoustilassa ei ole anniskeluoikeuksia.

Lisätietoja: ABC Kippari

Rampsinkarin sauna meren äärellä

Haminan Tervasaarelta, noin kilometrin päässä Haminan keskustasta  löytyy ympärivuotinen sauna- ja uintimahdollisuus.

Rampsi Kitchen & Lounge yhteydessä olevasta saunarakennuksesta löytyy kaksi saunaa, sekä pieni kokoustila merimaisemin. Uimaan mereen pääsee läpi vuoden ja on näin keskusta-alueen lähin kylmävesiuintipaikka. Saunomisen jälkeen maistuvat varmasti ravintolan herkut!

Lisätietoja: Rampsi Kitchen & Lounge 

Rampsi Kitchen & Lounge Tervasaarella

 

Rantasaunat Pitkillä Hiekoilla

Pitkät Hiekat virkistysalue ja Hamina Camping Pitkät Hiekat  leirintäalue sijaitsee noin 7km päässä Haminan keskustasta, aivan meren rannalla. Varattavissa on kaksi erikokoista saunaa, molemmista vain muutama askel hiekkarannalle ja pääset pulahtamaan  virkistävään mereen. Lisäksi ravintolapalveluita saatavilla leirintäalueen päärakennuksesta. 

Lisätietoja: Hamina Camping Pitkäthiekat 

Rantasaunat Vimpasaarella ja Rakinkotkalla

Vimpa Islands tarjoaa majoitusta ja elämyspalveluita niin Vimpasaarella mantereella, kuin Rakinkotka-saaressa. Elämyspäivän kruunaa tilaussauna toiveittesi mukaan, joko saarelta tai mantereelta aivan meren rannalta.

Lisätiedot: Vimpa Islands

Rakinkotka, Vimpa Island

 

Saunomaan maaseudulle ja järvien rantaan

Haminasta löytyy useita ihastuttavia maaseutukohteita. Varaa yksityissauna ja hemmotteluhetki vaikka hieronnan kanssa ja rentoudu kuunnellen luonnon ääniä maaseudun tunnelmallisissa kohteissa.

Villa Jaakkola – maalaissauna ja poreamme luonnon äärellä

Villa Jaakkolan maalaissauna ulkoporeineen tarjoaa rentouttavan hetken Reitkallin kylässä. Hurmaava sauna vanhassa kanalassa tarjoaa maittavat löylyt niin pariskunnille, perheille kuin pienille ryhmille!  Saunan yhteydessä oleva tila muuntautuu niin perhejuhliin tai kokouksiin ( max. 15 henkilöä). Tarjoilut voi tilata suoraan Villa Jaakkolasta tai tuoda tarjoilut itse. Saunan edustalla on myös viihtyisä tulistelupaikka vapaassa käytössä.

Lisätietoja: Villa Jaakkola

Vanhaan kanalaan tehty saunatila.
Villa Jaakkolan tilaussauna

 

Mustaniemen leirintäalue Pyhältö-järven rannalla

Pyhältö on pieni kylä Haminan pohjoisosassa. Voit käydä ennen saunaa vaikkapa Heinälammen luontopolulla tai leirintäalueen läheisyydessä olevalla luontopolulla ja laavulla. Maittavat löylyt antaa kaksi sähkösaunaa, josta pääset uimaan ja vilvoittelemaan  Pyhältö-järveen. Saunarakennuksen keskellä on iso, viihtyisä takkatupa, jossa on kiva istuskella isommallakin ryhmällä (max 40 henkilöä). Leirintäalueen vieressä on myös Haminan kaupungin yleinen uimaranta.

Lisätietoja: Mustaniemen leirintäalue

Mustaniemen leirintäalue

 

Markkulan leirikeskus – avanto järven rannalla

Markkulan leirikeskus sijaitsee Portimon Polkuverkoston keskellä, noin 20min ajomatkan päässä Haminan keskustasta.  Leirikeskuksesta löytyy sähkösauna, jossa kaksi löylyhuonetta, sekä idullinen pieni puusauna. Saunat sijaitseva aivan kirkasvetisen Merkjärven rannalla. Talvisin myös suosittu avanto-uintimahdollisuus.

Lisätietoja: Markkulan leirikeskus 

Kannusjärven savusauna Koskisen tilalla

Ulkoilupäivän vaikkapa Portimon Poluilla kruunaa ehdottomasti savusauna Kannusjärvellä Koskisen tilalla. Saunaa lämmitetään kesäkaudella touko-syyskuussa varausten mukaan. Savusauna, löylyhuone 7:lle henkilölle ja mukava grillikatos saunan vieressä. 

Lisätietoja: Koskisen tila 

Savusauna Koskisen tila
Savusauna Koskisen tilalla Kannusjärvellä

 

Uimarantoja

Kesäpäivänä suunnataan ehdottomasti uimarannalle! Haminasta löytyy uimarantoja aivan keskustan tuntumasta, että myös järvien rannoilta.

Lisätietoja uimarannoista ja ajankohtaiset tiedotteet uimaveden laadusta.

Rakinkotka, Vimpa Island

Pin It on Pinterest

Share This