Meri ja saaristo on tärkeä osa Haminalaista elämää ja veneily monelle rakas harrastus ja vapaa-ajan viettotapa.  Merelle pääsee myös ilman omaa venettä ja näille sivuille olemme koonneet tärkeimpiä tietoja veneilyyn liittyen, niin omalla veneellä Haminaan tuleville, kuin veneretkelle lähtijöille.

Tervasaaren vierasvenesatama Rampsi

Tervetuloa Rampsin vierasvenesatamaan! Satama sijaitsee noin kilometrin päässäHaminan keskustasta. Keskustaan pääset helposti kävellen tai vuokraamalla Kaakau-kaupunkipyörän. Lähin ruokakaupat ovat Haminan keskustan ruokakaupat, Lidl (n.1km) , K-Supermarket Kanuuna (1,4km)  ja S-market (n.1,3km). Itäväylän ostoskeskuksessa on myös K-market (n.1,5km).

Vierasvenepaikkoja on kolmessa paikkaa, Rampsinkarilla ( A), Tervasaarella (B) ja Yrjösenpohjassa (C).  Yrjösenpohja sijaitsee lähimpänä Haminan keskustaa.

Laiturimaksut: Tervasaari/ Rampsinkari 25€/ vrk, Yrjösenpohja 20€/ vrk. 

 • wc ja suihkut sekä uusi veneilijöiden huoltorakennus, jossa on yhteiskeittiö
 • laiturimaksu sisältää veden, sähkön ja jätehuollon, saunamahdollisuus lisämaksusta
 • pyykinpesumahdollisuus lisämaksusta

Satamassa on septitankkityhjennys.

Veneasema Rampsi, Rampsi Facebookissa

Veneasemalta:

 • Polttoaineet, bensiini 95 ja 98, diesel ja moottoripolttoöljy
 • Makea vesi
 • Jäätelöä, olutta, virvoitusjuomia

Veneasema Rampsin yhteydessä on myös aurinkoinen Rampsi Kitchen&Lounge.

Palvelut kartalla 

A-C Vierasvenepaikat

 • A Rampsikari: 28 käveltävää aisapaikkaa purjeveneille
 • B Tervasaari 5 kylkipaikkaa
 • C Yrjäösenpohja 20 paikkaa moottoriveneille
 1. S/s Hyöky ja hinaaja Merikarhu
 2. Troolari Herring
 3. Saaristoliikennelaituri
 4. Suolamakasiini, Kaakau-kaupunkipyörät
 5. Taverna Tervanaru
 6. Septitankin tyhjennys
 7. Veneasema Rampsi, Rampsi Kitchen& Lounge ja sauna
 8. Uimaranta ja beach volley-kenttä ja padel-kenttä
 9. Ulkogrilli

Vuokraa vene ja oma kippari

Haminassa on helppo päästä veneilemään ilman omaa venettä. Valitse mieleisesi kohde, ja varaa seurueellesi soveltuva vene ja kippari Bout-sovelluksen avulla. Myös TakSea Ky toimii vuokraveneenä. Tutustu lisää saaristokohteisiin täältä.

Risteile saaristoon tai soutele lahdenpoukamassa

Tammioon ja Ulko-Tammioon pääsee helposti päiväristeilyllä Meriset-yrityksen laivoilla Kotkan Sapokasta. Sup-lautoja voi vuokrata esimerkiksi Pitkiltä Hiekoilta, Hamina Camping Pitkiltähiekoilta.

Haminan Tervasaaren edustalta pääsee puolestaan kesällä 2022 myös soutelemaan Haminan lahdenpoukamaan. Haminan kaupunki tarjoaa kaupunkilaisten käyttöön veloituksetta kaksi soutuvenettä ja ne on sijoitettu Tervasaaren vierasvenelaiturin vastakkaiselle puolelle. Veneet tunnistaa Haminan kaupungin tarroista. Veneiden varusteisiin kuuluu airot, äyskäri sekä pelastusliivit. Veneet ja pelastusliivit säilytetään lukittuina ja niiden avaimet saa Taverna Tervanarusta aukioloaikojen mukaan antamalla omat yhteystietonsa.

Veneet luovutetaan vain täysi-ikäiselle henkilölle, joka sitoutuu oheisiin käyttöehtoihin.

Kaupunkisoutuveneet_varaus- ja käyttöehdot

Kun palautat veneen, vedä vene rannalle omalle paikalleen ja sido kettinki veneeseen, airoihin ja äyskäriin ja lukitse. Palauta pelastusliivit säilytyslaatikkoon ja lukitse laatikko. Palauta lopuksi avaimet Taverna Tervanaruun.

Kaupunkisoituvene
Haminan kaupunkisoituveneet löydät Tervasaaresta

Tapahtumia Tervasaarella

Tervasaaren vieraslaiturissa on yleensä rauhallista yöpyä, mutta tapahtumien aikanaan saattaa laiturialueelle kuulua melua sekä kesällä Tervasaarella on meneillään katuremontti, jonka rakennusäänet saattavat laiturialueelle arkisin päiväsaikaan kuulua.

Mukavaa meripäivää Haminassa ja saaristossa!

 

Pin It on Pinterest

Share This