Haminan vuosi on täynnä kulttuuritapahtumia, luontoelämyksiä ja kohtaamisia maailmanluokan pikkukaupungissa. Tähän olemme koonneet vinkkejä Hamina-vierailulle!

Näyttelyelämyksiä Haminassa

Ruutikellarissa, sotien aikaisena viestikeskuksenakin toimineessa entisessä ruutivarastossa on useita ilmaisia näyttelyitä vuoden ympäri. Ajankohtaiset Ruutikellarin näyttelyt voi tarkistaa täältä.

Haminan kirjastolla on useita näyttelyitä läpi vuoden. Kasper- salissa on nähtävillä läpi vuoden Oiva Toikan taidelasilintukokoelma.  ja kirjaston alakerran galleriatilassa on vaihtuvia näyttelyitä.

Katso ajankohtaiset tiedot kirjaston näyttelyistä. Lisää kaupungin kulttuuritarjonnasta ja tapahtumista löydät täältä. 

Haminan museoiden näyttelyitä

Kaupunginmuseon pysyvä näyttely Aikakausia ja aikalaisia: Haminan historiaa ja ympyräkaupungin asukkaita esittelee kattavasti kaupungin kehitysvaiheita varhaisimmasta asutuksesta aina 1900-luvulle asti. Museossa on nähtävillä kiehtovaa esineistöä elävöittämässä kirjoitettua faktaa esimerkiksi merenkulusta ja kaupungin kouluista. Kaupunginmuseo on avoinna ympäri vuoden.

Haminan Kauppiaantalomuseo esittelee 1900-luvun alun suomalais-venäläistä kauppiasperinnettä vanhoine puoteineen sekä käsityöläisen arkista elämää pihapiirin asuntoineen ja talousrakennuksineen. Kauppiaantalomuseo on avoinna kausittain kesäkuukausina, jouluna ja pääsiäisenä vaihtuvilla teemanäyttelyillä, sekä tapahtumien aikaan.

Vehkalahden kotiseutumuseo esittelee laajasti seudun perinteistä maaseudun elämänmuotoa. Siellä voi tutustua mm. talonpoikaiselämään, suksentekoon, hylkeenpyyntiin, veneenveistoon ja laivanrakennukseen. Yksi näyttelysaleista on säilytetty luokkahuoneena. Esillä on myös Vehkalahden knaappien ja sota-ajan lottien tarinoita. Vehkalahden kotiseutumuseo on auki kesäkuukausina, muina aikoina tilauksesta.  

Haminan museoiden näyttelyistä, opastetuista kierroksista yms. löydät lisätiedot täältä.

Festivaalivuosi 2023

Kitarabluesia, aarioita tai ihan jotain muuta. Uusi festivaalivuosi tuo Haminaan valtavasti erilaista koettavaa. Löydä tutut suosikit ja ainutkertaiset tapahtumat. Tee sitä, mitä rakastat!

Vuonna 2023 Haminassa saa antautua musiikin vietäväksi kaupunkifestivaaleilla ja kokea
lavakarismaa oopperan voimalla. Yksi hetki eletään mopopojan unelmaa, toisena innostutaan kansallispelin tarinoista. Myös kaviot kopsuvat jälleen ympyräkaupungin kujilla, valojen loisteesta puhumattakaan.

Hamina tuo erilaiset tapahtumagenret ja ihmiset yhteen festivaalitunnelman pyörteisiin.

Vuoden 2023 tapahtumia Haminassa:

Tapahtumalistaus ja -päivämäärät päivittyvät festivaalivuoden alkaessa, lue lisää Hamina Festivals -sivulta.

Muita tapahtumia vuonna 2023

Tiesitkö, että asuntomessut 2023 pidetään Loviisassa ja Kuninkuusravit naapurikaupunki Kouvolassa elokuussa 2023? Loviisa ja Kouvola sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Haminasta, helposti joko omalla autolla tai vaikka bussilla. Kannattaa ehdottomasti tutustua seutuun laajasti samalla kesäreissulla!

Mies joka kuoli -kävelyreitti

Haminassa kuvattiin kesällä 2021 Antti Tuomaisen kirjaan Mies joka kuoli perustuva sarja, joka on nähtävissä Elisa viihde-palvelussa kesäkuusta 2022 alkaen. Lähde tututustumaan sarjan kuvauspaikkoihin Haminassa kävelyreitin avulla! Reitin pituus on noin 2,7km ja sen voi myös pyöräillä! Reittikuvaus löytyy ilmaisesta Outdoor Active-luontomatkailuportaalista

 

Näe ja koe Hamina

Ajankohtaisista tapahtumista Haminassa ja seudulla löydät tapahtumakalenterista ja VisitKotkaHaminan verkkosivuilta!

Lue lisää Haminasta ja vinkeistä Hamina-lomalle, olit sitten kiinnostunut historiasta tai luontokohteista.

Tervetuloa Kymenlaaksoon, löytöretkeilijän itärannikolle! 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This