Kulttuurikaupunki Haminassa koet upeita näyttelyelämyksiä – tervetuloa tutustumaan näyttelyihin!

Oiva Toikan lasilintukokoelma

Haminan kirjaston Kasper-salissa on esillä Oiva Toikan (1931-2019) suunnitteleman 606 lasilinnun kokoelma. Haminalaiset eläkkeellä olevat yrittäjät ovat harrastuksenaan keränneet kokoelman ja halusivat lahjoittaa sen kaupungille niin, että se saadaan kokonaisuutena avoimesti yleisön nähtäville.

Mielikuvitukselliset Oiva Toikan taidelasilinnut tuovat iloa ja elämyksiä haminalaiselle ja laajemmalle yleisölle Haminan kirjaston Kasper-salissa. Suomalaisen lasitaiteen mestarin Oiva Toikan suunnittelemat uniikit linnut lasinpuhaltajat ovat valmistaneet käsin sulasta lasimassasta käyttäen suupuhallustekniikkaa.

Lppuja Lipputornin puistossa

Haminan Lippumaailma, Suomen suurlippu ja lippupuistot

Suomen suurlippu liehuu 100 metriä korkeassa salossa joka päivä ympäri vuorokauden, Liputuksessa saattaa olla taukoja, joten suurlippulivestä voit tarkistaa liehuuko lippu? Lippu sijaitsee Suomen lipun aukiolla os. Lepikönranta ja näet sen saapuessasi Haminaan mistä suunnasta tahansa.

Lippupuistoja on Lipputornin puistossa os. Kaivokatu 6 ja RUK:n puistossa  Kadettikoulunkatu 7.

Lipputornin puistossa sijaitsevat Pohjoismaiden ja Baltian maiden liput. Lipputornissa on myös lippuihin liittyvä näyttely. Suomen lipun tie -teoksessa liehuvat kaikki Suomessa aikojen kuluessa käytetyt valtakunnan liput Kalmarin Unionista siniristiin.

Lipputorni on avoinna heinäkuussa 2023:

  • tiistai-lauantai
  • klo 10-15. Vapaa pääsy.
Wanhaveteraani

Wanha Veteraani, Rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan perinnekeskus

Rt-museo

Toiminnallisessa Rauhanturvaamisen ja Veteraanityön Perinnekeskuksessa on lippulaivana rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan historiasta ja nykypäivästä kertova, jatkuvasti uudistuva, valtakunnallinen perusnäyttely.

Suomalaisen rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan kokoelma

Perinnekeskuksen rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan perusnäyttelyn pohjana on moninkertaisen rauhanturvaveteraanin Ismo Flinkin vuosikymmenien aikana keräämä ainutlaatuinen kokoelma materiaalia kaikista niistä operaatioista, joissa suomalaisia rauhanturvaajia on ollut mukana.

Vaihtuvat näyttelyt

Perinnekeskus tuo vaihtuvin näyttelyin esiin Suomen maanpuolustushistorian kiinnostavia kokonaisuuksia ja yksityiskohtia.

Pääsymaksut:

12 € (aikuinen), 8 € (nuoret 15-18 -vuotiaat, varusmiehet, opiskelijat, eläkeläiset), lapset alle 15v ilmaiseksi. Perhelippu 28 €.

Meillä käy myös museokortti!

Opastetut kierrokset tilauksesta: 30 € / ryhmä + pääsylippu. 1/10 ryhmänjäsen ilmaiseksi.

merikarhu

Museohinaaja Merikarhu

Museoalus / satamajäänsärkijä Merikarhu on rakennettu USA:ssa vuonna 1943 Normandian maihinnousua varten. Merikarhu palveli kaupungin satamahinaajana aina vuoteen 1974 saakka, jonka jälkeen alus vuokrattiin jäänmurtotehtäviin Saimaan kanavalle. Lopullisesti hinaaja Merikarhun palvelu hinaajana loppui 1990, kun se siirrettiin Tervasaaren satamaan museolaivaksi.

Museolaiva on kesäaikaan avoinna (8.6.-10.8.) vierailijoille keskiviikkoisin kello 13.00-16.00 tai sopimuksen mukaan.

S/S Hyöky

Entinen majakkalaiva Helsinki. Hyökyllä on kahvila-ravintola ja laivamuseo, jossa myydään mm. pullolaivoja. Kesäaikaan Hyökyllä järjestetään tapahtumia.

Galleria Ruutikellari

Hämeenlinnan bastionissa sijaitseva ruutikellari vuodelta 1785 on kunnostettu taidegalleriaksi ja kokoustiloiksi. Rakennus on toiminut viime sotien aikaan viestikeskuksena. Piha-alueella on japanilaistyylinen kirsikkapuisto.

Ruutikellarissa järjestetään näyttelyitä läpi vuoden. Lisäksi tilaa mahdollista vuokrata kokous- ja juhlakäyttöön max 30 hengelle.

Valokuvassa kolmen taiteilijan, Lotta Leka, Kristiina Töyry ja Heli Väisäsen näyttely Lauhkea vyöhyke 4.-30.7.2023. Photo Aleksi Tuononen.

Galleria Luoma

Pauli Luoman ateljee-galleria Kannusjärvellä.

 

Kirjastogalleria

Haminan kirjastogalleriassa on ympärivuotista näyttelytoimintaa. Näyttelyt vaihtuvat noin kuukauden välein. Tarkista ajankohtaisten näyttelyjen tiedot täältä. Aukiolot kesäkaudella ti-su 11-18, muulloin pääkirjaston aukioloaikojen mukaisesti. Vapaa pääsy! ympärivuotisesti avoinna.

Valokuva on Tuuli Meriläisen näyttelystä Unohtumattomat hetket 4.-30.7.2023. Photo Aleksi Tuononen.

Pin It on Pinterest

Share This