Kulttuurikaupunki Haminassa koet upeita näyttelyelämyksiä! Tervetuloa tutustumaan kesän 2022 näyttelyihin. Esitteen karttoineen löydät tästä. 

Tove Jansson ja meri- Tove Jansson och havet

Maailmankuulun muumihahmojen luojan, kuvataiteilija ja kirjailija Tove Janssonin (1914-2001) maalauksista ja piirroksista avautuu Haminan historialliselle Raatihuoneelle näyttely kesällä 2022, jossa korostuu taiteilijan läheinen suhde mereen. Taidenäyttelyn rungon muodostavat kymmenet Tove Janssonin teokset taiteilijan perheen ja Moomin Characters -yhtiön kokoelmista.

Haminan kaupunki tilasi kaksi työtä Tove Janssonilta vuonna 1953  kaupungin  300-vuotisjuhliensa kunniaksi. Seinämaalaus Tarina merenpohjasta valmistui Haminan hotelli Seurahuoneen kabinettiin vuonna 1952 kuvaten merta. Toinen maalaus samalta vuodelta esittelee puolestaan Haminan historiaa.

Tove Jansson ja meri-näyttely 2022

Tove Janssonin maalaukset ja piirrokset ovat esillä Haminan Raatihuoneella 10.6-13.8.2022 olevassa Tove Jansson ja meri- Tove Jansson och havet- näyttelyssä.

 

Jukka Rintalan Unelmien matkassa 2022

Suomalaisen muotoilun elävä legenda, muotitaiteilija Jukka Rintala rakentaa 70-vuotisjuhlanäyttelynsä Haminaan, Aladinin kaupunkipalatsiin.  

Unelmien Matkassa 2022 -näyttelyssä voi ihailla Jukka Rintalan piirtämiä viivoja niin pukukankaiden muodoissa kuin lumoavissa maalauksissakin. Porissa syntyneen, nyt 70 vuotta täyttävän, Jukka Rintalan ehtymättömän inspiraation lähde on luonto: ennen kaikkea maaseutu, puutarha, meri ja Yyterin rantaviiva.  Työ isänmaan eteen on Jukalle tärkeää, siksi näyttely tuo esille myös mitalisadetta, jolla valtion korkein johto on palkinnut unelmiinsa uskoneita ihmisiä vuosikymmenien aikana. Näyttelyn yhteydessä myös Jukka Rintalan Pop up -myymälä.

Näyttely on avoinna 1.7.-13.8.2022, joka päivä  klo 11-18.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttely pidetään Haminan keskustassa, Raatihuoneentorilla,  Aladinin kaupunkipalatsissa, joka myös Tanelinkulmana tunnetaan.

kuva: Henna Mitrunen

Oiva Toikan lasilintukokoelma

Haminan kirjaston Kasper-salissa on esillä Oiva Toikan (1931-2019) suunnitteleman 606 lasilinnun kokoelma. Haminalaiset eläkkeellä olevat yrittäjät ovat harrastuksenaan keränneet kokoelman ja halusivat lahjoittaa sen kaupungille niin, että se saadaan kokonaisuutena avoimesti yleisön nähtäville.

Mielikuvitukselliset Oiva Toikan taidelasilinnut tuovat iloa ja elämyksiä haminalaiselle ja laajemmalle yleisölle Haminan kirjaston Kasper-salissa. Suomalaisen lasitaiteen mestarin Oiva Toikan suunnittelemat uniikit linnut lasinpuhaltajat ovat valmistaneet käsin sulasta lasimassasta käyttäen suupuhallustekniikkaa.

Lppuja Lipputornin puistossa

Haminan Lippumaailma, Suomen suurlippu ja lippupuistot

Suomen suurlippu liehuu 100 metriä korkeassa salossa joka päivä ympäri vuorokauden, Liputuksessa saattaa olla taukoja, joten suurlippulivestä voit tarkistaa liehuuko lippu? Lippu sijaitsee Suomen lipun aukiolla os. Lepikönranta ja näet sen saapuessasi Haminaan mistä suunnasta tahansa.

Lippupuistoja on Lipputornin puistossa os. Kaivokatu 6 ja RUK:n puistossa  Kadettikoulunkatu 7.

Lipputornin puistossa sijaitsevat Pohjoismaiden ja Baltian maiden liput. Lipputornissa on myös lippuihin liittyvä näyttely, joka on avoinna kesä-elokuussa. Suomen lipun tie -teoksessa liehuvat kaikki Suomessa aikojen kuluessa käytetyt valtakunnan liput Kalmarin Unionista siniristiin.

Wanhaveteraani

Wanha Veteraani- Rauhanturvaamisen perinnekeskus

Rt-museo

Toiminnallisessa Rauhanturvaamisen ja Veteraanityön Perinnekeskuksessa on lippulaivana rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan historiasta ja nykypäivästä kertova, jatkuvasti uudistuva, valtakunnallinen perusnäyttely.

Suomalaisen rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan kokoelma

Perinnekeskuksen rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan perusnäyttelyn pohjana on moninkertaisen rauhanturvaveteraanin Ismo Flinkin vuosikymmenien aikana keräämä ainutlaatuinen kokoelma materiaalia kaikista niistä operaatioista, joissa suomalaisia rauhanturvaajia on ollut mukana.

Vaihtuvat näyttelyt

Perinnekeskus tuo vaihtuvin näyttelyin esiin Suomen maanpuolustushistorian kiinnostavia kokonaisuuksia ja yksityiskohtia.

Pääsymaksut:

12 € (aikuinen) 8 € (nuoret 7-18-vuotiaat, varusmiehet, opiskelijat, eläkeläiset),  lapset alle 7.v ilmaisia. Perhelippu 28€.

Meillä käy myös museokortti!

Opastetut kierrokset tilauksesta: 30€/ ryhmä + pääsylippu. 1/10  ryhmänjäsen ilmaiseksi.

merikarhu

Museohinaaja Merikarhu

Museoalus / satamajäänsärkijä Merikarhu on rakennettu USA:ssa vuonna 1943 Normandian maihinnousua varten. Merikarhu palveli kaupungin satamahinaajana aina vuoteen 1974 saakka, jonka jälkeen alus vuokrattiin jäänmurtotehtäviin Saimaan kanavalle. Lopullisesti hinaaja Merikarhun palvelu hinaajana loppui 1990, kun se siirrettiin Tervasaaren satamaan museolaivaksi.

Museolaiva on kesäaikaan avoinna (8.6.-10.8.) vierailijoille keskiviikkoisin kello 13.00-16.00 tai sopimuksen mukaan.

S/S Hyöky

Entinen majakkalaiva Helsinki. Hyökyllä on kahvila-ravintola ja laivamuseo, jossa myydään mm. pullolaivoja. Kesäaikaan Hyökyllä järjestetään tapahtumia.

Ruutikellari

Ruutikellari

Hämeenlinnan bastionissa sijaitseva ruutikellari vuodelta 1785 on kunnostettu taidegalleriaksi ja kokoustiloiksi. Toimi viime sotien aikaan viestikeskuksena. Piha-alueella on japanilaistyylinen kirsikkapuisto.

Ruutikellarissa järjestetään näyttelyitä läpi vuoden. Lisäksi tilaa mahdollista vuokrata kokous- ja juhlakäyttöön max 30 hengelle.

Galleria Luoma

Pauli Luoman ateljee-galleria Kannusjärvellä.

 

Pin It on Pinterest

Share This