Haminan kesä 2022 on täynnä kulttuuritapahtumia, luontoelämyksiä ja kohtaamisia maailmanluokan pikkukaupungissa. Tähän olemme koonneet vinkkejä Hamina-vierailulle!

Haminan kesä on tapahtumineen vilkas kulttuurikesä, ja se on myös nauttimista Suomen luonnosta ja merestä historiallisessa varuskuntakaupungissa. Kesän kaksi päänäyttelyä ovat Tove Jansson ja meri -taidenäyttely Raatihuoneella ja Jukka Rintalan Unelmien matkassa -näyttely Aladinin kaupunkipalatsissa, eli Tanelinkulmassa.

Haminan kesässä on kaksi hienoa suurtapahtumaa: Hevoset Bastionissa sekä Hamina Tattoo. Näiden lisäksi Hamina Bastionissa voi osallistua mukaansatempaaviin konsertteihin ja hulvattomiin näytelmiin mukavasti, katetussa katsomossa.

Tapahtumia Hamina Bastionissa

Hamina Bastioni on uniikki tapahtuma-areena keskellä Haminan keskustaa. Uusi, ainutlaatuinen koko perheen Hevoset Bastionissa -tapahtuma kesäkuussa kokoaa yhteen sekä raviurheilun sekä kouluratsastuksen ystävät Haminassa.

Itärannikon kesän uusin ja kuumin kaupunkifestivaali, musiikkitapahtuma East Coast Festival valtaa Hamina Bastionin 17-18.6.2022.

Heinäkuussa pääset nauttimaan puolestaan ryhdikkäästä ja letkeästä menosta Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaalissa. Heinäkuussa Hamina Bastionissa esiintyy myös Diandra ensimmäisessä ulkoilmakonsertissaan. 

Haminan kesäteatteri esittää elokuussa 10-21.8. 2022 Vaimoni on toista maata -farssin. Varaa lippusi viihdyttävään kesäteatteriin Lippu.fi-palvelusta.

Kesän 2022 näyttelyitä

Haminassa on useita näyttelytiloja. Ruutikellarissa, sotien aikaisena viestikeskuksenakin toimineessa entisessä ruutivarastossa on useita ilmaisia näyttelyitä kesän aikana. Ajankohtaiset näyttelyt voi tarkistaa täältä. Japanilaistyylinen kirsikkapuisto Ruutikellarin pihalla kutsuu ihailemaan upeaa kukkaloistoa, etenkin keväisin!

Tove Jansson ja meri -näyttely 2022

Maailmankuulun muumihahmojen luojan, kuvataiteilija ja kirjailija Tove Janssonin (1914-2001) maalauksista ja piirroksista avautuu Haminan historialliselle Raatihuoneelle näyttely kesällä 2022, jossa korostuu taiteilijan läheinen suhde mereen. Taidenäyttelyn rungon muodostavat kymmenet Tove Janssonin teokset taiteilijan perheen ja Moomin Characters -yhtiön kokoelmista.

Haminan kaupunki tilasi kaksi työtä Tove Janssonilta vuonna 1953 kaupungin 300-vuotisjuhliensa kunniaksi. Seinämaalaus Tarina merenpohjasta valmistui Haminan hotelli Seurahuoneen kabinettiin vuonna 1952 kuvaten merta. Toinen maalaus samalta vuodelta esittelee puolestaan Haminan historiaa.

Tove Janssonin maalaukset ja piirrokset ovat esillä Haminan Raatihuoneella 10.6-13.8.2022 olevassa Tove Jansson ja meri – Tove Jansson och havet -näyttelyssä. Näyttely on avoinna joka päivä klo 11-18. Sisäänpääsy on 5€/ henkilö.

Tove Jansson ja meri -Tove Jansson och havet -näyttely Haminassa kesällä 2022

Jukka Rintalan Unelmien matkassa 2022 -näyttely 

Unelmien Matkassa 2022 -näyttelyssä voi ihailla Jukka Rintalan piirtämiä viivoja niin pukukankaiden muodossa kuin lumoavissa maalauksissakin. Porissa syntyneen, nyt 70 vuotta täyttävän, Jukka Rintalan ehtymättömän inspiraation lähde on luonto: ennen kaikkea maaseutu, puutarha, meri ja Yyterin rantaviiva. Työ isänmaan eteen on Jukalle tärkeää, siksi näyttely tuo esille myös mitalisadetta, jolla valtion korkein johto on palkinnut unelmiinsa uskoneita ihmisiä vuosikymmenien aikana.

Näyttely on avoinna 1.7.-13.8.2022 keskellä historiallista Haminaa Raatihuoneentorilla Aladinin kaupunkipalatsissa joka päivä klo 11-18. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttelyn yhteydessä myös Jukka Rintalan Pop up -myymälä.

Jukka Rintala (kuva Henna Mitrunen)

Haminan museoiden näyttelyitä

Kaupunginmuseon pysyvä näyttely Aikakausia ja aikalaisia: Haminan historiaa ja ympyräkaupungin asukkaita esittelee kattavasti kaupungin kehitysvaiheita varhaisimmasta asutuksesta aina 1900-luvulle asti. Museossa on nähtävillä kiehtovaa esineistöä elävöittämässä kirjoitettua faktaa esimerkiksi merenkulusta ja kaupungin kouluista.

Kauppiaantalomuseon pääsiäistarina: Pääsiäislapsi 6.4.-17.4.2022 kertoo talon entisistä asukkaista ja siitä, miten ennen vanhaan synnytettiin. Kauppiaantalomuseon näyttely Ruskeat ruunat ja kolipäät koirat – Kotieläinten kohtelua Kaakonkulmalla on nähtävissä 8.-12.6.2022.

Haminan museoiden näyttelyistä, aukioloajoista ja pääsymaksuista löytyy tiedot täältä.

Syksyn ja joulun tapahtumia 

Iloitse syksyisen Valojen Yö -kulttuurifestivaalin tuhansien tuikkivien valojen loisteessa! Valon ja taiteen juhla kestää tänä vuonna kaksi päivää.

Joulun alla Suomen festivaalikaupunki Hamina muuttuu joulukaupungiksi. Suositussa ja kovasti odotetussa Haminan Linnoituksen Joulu -tapahtumassa on joulutorien taikaa! Joulutunnelma on taattu, kun Haminan keskusta-alueella kadut, puistot ja putiikit täyttyvät jouluvaloista. Joulutorin myyntikojut avaavat ovensa ja käsityönä valmistetut koriste-esineet sekä herkut pääsevät esille. Nyt on aika suunnitella joululomaa Haminan seudulla! 

Tietoa ajankohtaisista tapahtumista löydät myös Haminan tapahtumakalenterista ja VisitKotkaHaminan verkkosivuilta.

Pin It on Pinterest

Share This