Kirkot ja hautausmaat
Pyhien apostolien Pietarin ja Paavalin ortodoksinen kirkko
Kirkko sijaitsee Raatihuonetta vastapäätä ja on avoinna yleisölle eri tapahtuminen aikana.
Marian kirkko
Neitsyt Maarialle pyhitetty keskiaikainen kivikirkko lienee rakennettu nykyiselle paikalleen ennen vuotta 1396. Kirkko tunnetaan myös paikallisten keskuudessa Vehkalahden kirkkona jolloin se toimi Vehkalahden kunnan kirkkona, ennen kuntaliitosta Haminan kanssa.
Johanneksen kirkko
Kirkon nykyisellä tontilla sijaitsi komendantin talo, jossa solmittiin Haminan rauha 1809. Johanneksen kirkon suunnitteli arkkitehti Carl Engel ja kirkko valmistui 1843.

Johanneksen kirkko
Luterilaisen seurakunnan uusklassinen kirkko noudattelee kreikkalaisen temppelin muotoja. Kirkko on rakennettu 1843, ja sen on suunnitellut Carl Ludvig Engel.
Paikalla aiemmin sijainneessa linnoituksen komendantin virka-asunnossa asuivat ja allekirjoittivat rauhansopimuksen Haminan rauhan venäläiset neuvottelijat. Tapahtumasta on muistokivi kirkon kupeella.
Johanneksen kirkossa järjestetään tapahtumia ja kirkko on avoinna yleisölle tapahtumien aikaan sekä kesäisin.

Marian kirkko
Pyhälle Marialle omistettu keskiaikainen kivikirkko, joka on Kymenlaakson vanhin rakennus. Keskiaikainen kivikirkko lienee rakennettu nykyiselle paikalleen ennen vuotta 1396. Uusklassinen ulkoasu on Carl Ludvig Engelin käsialaa 1820-luvun korjaustöistä. Keskiaikaisista maalauksista on jäljellä vihkiristi itäisellä ulkoseinällä. Museohuoneessa esitellään kirkollista elämää 1700-luvulta alkaen.

Pyhien apostolien Pietarin ja Paavalin ortodoksinen kirkko
Harvinainen, uusklassinen, bysanttilaisia muotoja mukaileva pyörötemppeli, joka on italialais-ranskalaisen arkkitehti Louis Viscontin tyyliä. Hänen käsialaansa on myös mm. Napoleonin hautamuistomerkki Pariisissa. Kirkko on rakennettu 1837.
Kirkon historiasta voit katsoa vaikka Youtube-videon.
Kirkko on auki yleisölle tapahtumien aikaan.

Hietakylän hautausmaa
Jo vuonna 1773 perustettiin hautausmaa linnoituksen muurien ulkopuolelle meren rantaan. Varhaisimmat säilyneet muistomerkit ovat Suomen sodan päättymisen ajalta, vuodelta 1809. Nykyään hautausmaalla on myös uurnalehto.

Ortodoksinen hautausmaa
1700-luvulla perustettu ortodoksinen hautausmaa. Hautausmaa-alueen koillispuolella sijaitsee pieni Nikolai I:n sotilaiden juutalainen hautausmaa.